Хліб знову подорожчав у Харкові. Нові ціни

18.09.2014 09:45 Суспільство
http://ko44.ru http://ko44.ru

Білий і чорний хліб у двох головних харківських пекарів - хлібокомбінатів «Салтівський» і «Кулиничі» - подорожчав на 40 і 50 копійок відповідно, - пишуть “Вести”.

- Надрукувати нові цінники не встигли, малювали маркером. Ще ввечері круглий чорний був шість гривень, до ранку та ж буханка вартує 6,40 грн, - розказала продавець «Салтівського» Наталя/

Харків'яни, у яких в сім'ях є хлібоїди, вже морально були готові до того, що хліб у цій торговельній мережі буде дорожчати.

- Адже у нас усього два великих виробника. Перший підвищив ціни - чекай подібного від другого. У травні вони взагалі синхронно підняли ціни, в цей раз розійшлися на кілька днів. Для тих, хто мало хліба їсть, це, може, й зовсім не удар по бюджету, а для пенсіонерів ще який. Ми без хліба жити не можемо, - каже покупець продукції «Кулиничів».

У цій торговій мережі улюблений харків'янами круглий чорний подорожчав на півгривні і тепер коштує 6,00.

- Хліб-цеглинка додав 40 коп., звичайні батони - 45 коп., різані - 35. Але це ще що! Ось булки і здоба - так там відразу плюс від 30 коп. до півтори гривні. І це ж друге подорожчання. Згадайте: калач наприкінці весни був 7,90 гривні, потім - 8,25, а тепер - 10 гривень без чверті. Кажуть, що кримської пшениці на материку не стало, тому й мука дорожчає. Нам навіть зарплати тому знизили, - поділилася продавець хлібокомбінату «Кулиничі» Наталя.

Єдине, що змогли утримати лідери-пекарі (займають 84% ринку в Харківській області), - ціни на соціальні сорти хліба: буханка залишилася на рівні 2,70 гривні.

Джерело: Вестей
Автор: Администратор сайта