Коли школярі Харкова будуть з підручниками

22.03.2016 07:10 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Депутати Харківської міської ради на найближчій сесії розглянуть питання про фінансування придбання підручників для 4-7 класів.

Про це 21 березня повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

Як відомо, Міністерство освіти і науки України придбало за кошти державного бюджету тільки 50% шкільних підручників для учнів 4-х та 7-х класів загальноосвітніх навчальних учрежденій. 23 грудня 2015 року депутати Харківської міської ради на сесії прийняли звернення до Прем'єр-міністра України Арсенію Яценюку з проханням прискорити вирішення питання з підручниками. Однак грошові кошти з держбюджету на другу половину підручників так і не були виділені - повідомляє сайт Харківської міської ради.

У центрі Харкова встановили пам'ятну табличку (ФОТО, ВІДЕО)

«Міністерство закупило тільки половину необхідного, тому виготовлення 50% підручників повинні профінансувати ми. За попередніми підрахунками, для цього нам необхідно 6 мільйонів гривень. Але остаточно це питання ми повинні вирішити на найближчій сесії міської ради. Зараз ми дізнаємося потреби наших шкіл відповідно до їх спеціалізації. Це не швидка процедура.

Ми будемо проводити тендери, визначатися з видавництвами і друкувати підручники. У наступному році нинішні учні 3-6 класів отримають нові підручники», - розповіла Ольга Деменко.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта