Коли у пошкоджених будинках Харкова відновлять комунальні послуги

02.01.2024 14:35 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

Унаслідок ранкового обстрілу Харкова було пошкоджено тепломагістралі, через це 6 будинків залишилися без опалення. Також у мікрорайоні є проблеми з газо- та електропостачанням.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

Комунальні послуги в пошкоджених будинках у Харкові планують відновити до вечора.

Наразі усі комунальні служби готуються до зниження температури повітря, яке очікується вночі, та активно усувають наслідки ракетного обстрілу, розповів в етері національного телемарафону міський голова Ігор Терехов.

Мешканці Шевченківського району, які залишилися без житла або їх житло частково зруйноване, можуть звернутися за телефонами: (057) 760-72-41 та (057) 725-29-93. Там можна отримати допомогу в тимчасовому проживанні або в речах першої необхідності. Графік роботи приймальні: понеділок-пʼятниця, з 8:30 до 17:00. 

Нагадаємо, станом на 11:00 пошкодження зафіксовані у 41 житловому будинку Шевченківського району. У квартирах та місцях загального користування вибито близько 1,2 тисячі вікон, а також пошкоджено дві покрівлі. За словами Терехова, пошкоджень також зазнали магістральний газопровід та теплова магістраль.

Окрім того, від сьогодні поліція бере под цілодобову охорону всі будинки та адмінбудівлі, які постраждали внаслідок ранкового ракетного обстрілу. Охорона буде здійснюватись і в нічний час.

Автор: Анна Хливнюк