Коли в Харківській області закінчиться «крижаний» дощ – прогнози синоптиків

14.12.2020 11:37 Суспільство
За спостереженням гідрометцентру, в цілому на дорогах Харківщини утворилася слабка ожеледиця, тільки у Великому Бурлуці – помірна.

Починаючи з 12 грудня, на Харківщині спостерігаються складні погодні умови – «крижаний» дощ, на дорогах області ожеледиця. Причина складних погодних умов у регіоні – тепле повітря, яке прийшло до нас з Чорного моря. 

–- Циклон приніс підвищення температури та невеликі опади у вигляді дощу, переохолодженого дощу, десь мокрого снігу. Тож на фоні слабких температур почала утворюватися ожеледиця. Крижаний дощ взимку на теплих фронтах – це звичайне явище, – повідомила «СК» завсектором метпрогнозу Харківського регіонального центру з гідрометереології Євгенія Ляшенко.

При цьому вона зазначила, що в цілому по області утворилася слабка ожеледиця, тільки у Великому Бурлуці – помірна.

У найближчі дні (включно до 16 грудня) очікується схожа погодна картинка: невеликі опади, ожеледиця та температура повітря впродовж доби від -3 до +2 градусів.

А вже починаючи з 17 грудня, синоптики обіцяють зниження температури: вночі близько 4-9 градусів морозу, вдень стовпчики термометрів коливатимуться від -3 до +2 градусів, ожеледиця на дорогах зберігатиметься.

Щодо снігу, то, за прогнозами синоптиків, він можливий ввечері 15 грудня.

– Істотного снігу ми поки не бачимо. Протягом місяця його потроху підсипатиме, але, чи буде він на Новий рік, поки сказати складно, –- зазначила Євгенія Ляшенко.

Читайте також: Через ожеледицю на Харківщині травмувалося 87 людей

Автор: Андрій Соха