Ковбасу і сметану з харківських супермаркетів перевірять на якість
Учора, 28 січня, відбувся семінар робочої групи Громадської ради при Харківській ОДА, що діє в рамках Угоди про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг у Харківській області, на тему «Сучасні продукти харчування та якість життя».
Як зазначила голова Громадської ради при Харківській ОДА Ірина Давидова, в жовтні 2013 року була укладена чотиристороння Угода про співробітництво з проведення споживчої експертизи товарів і послуг в Харківській області.
У ході реалізації Угоди були проведені експертизи якості вершкового масла, молока і рибних пресервів. В результаті експертиз 50% зразків вершкового масла, 85% рибних пресервів і майже 70% молока не відповідають вимогам нормативних документів.
- Наступними продуктами, які ми плануємо перевірити на якість, будуть сметана і ковбаси, - сказала начальник відділу стандартизації ДП «Харківстандартметрологія» Вікторія Музиченко.