«КультФермерства»: аграрна прем’єра на найбільшій сцені країни

01.10.2019 13:00 Суспільство

– Сьогодні відбувається історична подія – злука аграрної галузі – в особі Агропорту та балетної трупи Схід Opera, – відзначив головний режисер Схід Opera Армен Калоян під час презентації проекту КультФермерства, що відбулася 30 вересня у Великій залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка.

#КультФермерства – спільний культурно-фермерський проект, що народився на стику культур та сезонів – старту 144-го театрального сезону ХНАТОБ / СХІД OPERA та завершення 6-го аграрного сезону Агропорт 2019.

– Шість років поспіль Агропорт всіляко сприяв тому, аби стерти грань між мистецьким та аграрними заходами та об’єднати їх, адже agriculture – це і є культура ведення сільського господарства, – зауважив генеральний менеджер Agroport Ukraine Дмитро Титаренко. – І нам це успішно вдавалося завдяки тим ініціативам та заходам, які ми перші впроваджували з партнерами з різних галузей, – це і органічні рекорди, і покази фільмів під час аграрних подій, і вишукані вечори з відзнаками, і фейшен-покази та багато іншого.

Так! Дійство, яке спільними діями створили організатори, перевищило всі очікування. У фойє театру під акомпанемент скрипалів та віолончелістів гостей зустрічала фотовиставка «Органічні рекорди України», яка, нагадаємо, була вперше презентована наприкінці серпня у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства України. Друга частина – це презентація анімаційних малюнків «Органік Це...» – пародія на всім відому історію «Love Is...». А об’єднала все фотоекспозиція за участю трупи Національного балету на сімейній молочній фермі «Благодатне».

Експозиція триватиме до 20 жовтня та стане частиною ще однієї культурної події – Agroport Awards, нагородження найкращих аграрних підприємств, що відбудеться 10 жовтня в перший день роботи форуму-виставки Agroport East Kharkiv 2019.

Однак, найцікавіше, як завжди, відбулося безпосередньо у Великій залі театру. На найбільшій сцені країни воєдино злилися два світи – два важливих для України культурні пласти AgriCulture та «Високе мистецтво» – і возз’єдналися вони шляхом кінематографу та дивовижної театральної постановки від балетної трупи Схід Opera.

– Я вдячний усім учасникам проекту за те, що завдяки їм ми з вами маємо можливість відчути поєднання культури. Культури, яка є та має бути в кожній галузі, – як культура виробництва, так і споживання, – наголосив генеральний директор ХНАТОБ Олег Орищенко.


Довідка. АГРОПОРТ   – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за участю Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в рамках Всесвітнього дня продовольства. З 2016 року АГРОПОРТ об'єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. З моменту заснування проходить на майданчиках Міжнародних аеропортів. З 2018 року АГРОПОРТ проходить в трьох містах та охоплює інтереси індивідуально західних, південних та східних агровиробників.

Читайте також: Турбота, свіже повітря та бджільництво. Секрети довголіття жителів Харківщини