Купити квартири в Харкові стане реальніше

25.09.2015 14:39 Суспільство
Фото:novostroyka.com Фото:novostroyka.com
У Харкові ввели нові напрями житлового кредитування, зокрема для бюджетників. Таке рішення прийняла Харківська міськрада 23 вересня під час сесії.

Депутати подовжили дію соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла до 2020 року і розширили сферу її діяльності. 

Кредит надаватиметься на 15 років. Його сума розраховуватиметься, виходячи з розрахунку 21 кв. м загальної площі на одного члена сім’ї плюс 10,5 кв. м на сім’ю. Якщо претендент має стаж роботи у бюджетній установі Харкова до 10 років, то річна ставка для нього складе 5 %, якщо від 10 до 20 років – 3 %, понад 20 років – кредит буде безпроцентним. Початковий внесок складе 5 % від вартості житла.

Також з’являється можливість придбати квартиру за меншою вартістю за рахунок часткової компенсації з бюджету міста. Підприємство або організація будь-якої форми власності може запропонувати свого співробітника, що потребує житло, на придбання доступного житла. При цьому за рахунок міського бюджету буде компенсуватися 40 % вартості житла за умови, що підприємство або організація компенсує місту не менше 20 % розрахункової вартості з власних коштів. Таким чином людина зможе придбати квартиру за 60 % її вартості. Разом із тим, дохід кожного члена сім’ї не повинен перевищувати п’ятикратного розміру середньомісячної зарплати по місту Харкову.
Більше про це читайте в одному з наступних номерів «СК».

Тетяна ЛІСНА, кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта