Лідерами серед корупціонерів в Харківській області стали міліціонери

13.10.2015 08:55 Суспільство
Фото: news.bigmir.net Фото: news.bigmir.net
За дев'ять місяців поточного року, на лаві підсудних, у Харківській області, опинилися 86 корупціонерів

Про це розповів прокурор області Юрій Данильченко.

Із зазначеної кількості обвинувачених 72 особи вчинили корупційні злочини, пов'язані з отриманням або дачею неправомірної вигоди, і 14 - привласненням та розтратою державних коштів - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

«Це один з найвищих показників у країні. Це майже 10 обвинувальних актів у місяць. З моєї точки зору, цього недостатньо, але це непоганий показник. Ніколи такого не було. Хоча, не скажу, що неоране поле, але поле діяльності для правоохоронних органів на сьогоднішній день дійсно обширне », - зазначив Юрій Данильченко.

За його словами, умовними лідерами серед корупціонерів стали міліціонери. Цього року за хабарі на лаву підсудних вирушили 14 працівників органів внутрішніх справ. При цьому з них 4 - керівного складу.

«З початку року суди області винесли 37 обвинувальних вироків, 7 з них - вироки з реальними термінами позбавлення волі. Звичайно нас такий результат не задовольняє. Вже на 10 вироків прокурорами внесені апеляційні скарги. Апеляцій, звичайно, буде більше, і ми будемо домагатися реального покарання для хабарників », - підкреслив прокурор області.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта