Лише 92 з 1044 захисних споруд Харківської області у стані 100 %-ї готовності

28.05.2015 15:01 Суспільство
www.am-centr.ru www.am-centr.ru
Про це сьогодні на засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимир Фадєєв.

За його інформацією, з 389 сховищ Харківської області лише 83 повністю готові приймати людей, з 655 протирадіаційних укриттів підготовані тільки 7. Більшість захисних споруд підготовлено частково.
- В цілому, «готових» та «обмежено готових» до укриття населення в області 763 споруди, що становить 73 % від усього наявного фонду. На початок 2015 року цей показник складав лише 28 %, - зазначив Володимир Фадєєв.
Зовсім не готові до укриття населення 281 захисна споруда. Серед них 137 - державної форми власності, 41 знаходиться у комунальній власності територіальних громад, а 103 захисні споруди мають приватну форму власності. Серед тих, хто не привів захисні споруди до належного стану, завод ім. Т. Г. Шевченка, ХЕМЗ, «Електроважмаш», Лозівський ковальсько-механічний завод, Харківський велосипедний завод, Харківський молочний комбінат, «Жилкомсервіс» та ін.
У Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області склали 378 матеріалів про адміністративні правопорушення щодо посадових осіб, які відповідають за підготовку захисних споруд. Власникам та балансоутримувачам сховищ вручили акти та інструкції щодо усунення недоліків.

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта