Літак з евакуйованими українцями повернеться до Харкова

20.02.2020 10:37 COVID-19
Фото: dw.com Фото: dw.com
Наразі літак знаходиться в Борисполі на дозаправці.

Як повідомили в МВС України, надалі він прямуватиме в аеропорт міста Харків.

Нагадаємо, на борту літака, що вилетів з Китаю, перебувають 45 евакуйованих українців та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

На борт літака буде доправлено додаткове харчування і засоби індивідуального захисту.

Читайте також: У Старосалтівській ОТГ готували протест проти розміщення евакуйованих з Уханю українців

"Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я громадян, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", — повідомили в МВС.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Президент Володимир Зеленський, евакуйовані житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах. 

"Він буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки. Протягом двох тижнів це буде, напевне, найбільш охоронюваний об’єкт у країні. Співчуваю нашим евакуйованим, бо вже знаю, що таке перебувати під особистою охороною, а в них охорона буде набагато серйозніша, ніж у Президента", — написав Володимир Зеленський.