Ловля окуня на воблери

Promo
09.04.2019 10:51 Суспільство
Фото: ukesa.com.ua Фото: ukesa.com.ua
Для успішного «полювання» на смугастого хижака доцільно використовувати два основних типи воблерів: кренки і мінноу.

Кожен з представлених типів відрізняється певними особливостями:

  • Кренки мають доволі активну гру і широке тільце. Така активність пояснюється наявністю величезної лопаті.

  • Мінноу мають прогонисте вузьке тільце, доповнене невеликою лопаткою. В результаті такі воблери, вибрати і придбати які можна на сайті https://ukesa.com.ua/voblery/, відрізняються власною слабкою грою.

Глибинні мінноу для ловлі окуня характеризуються оригінальною власною грою, здатною моментально зацікавити підводного хижака.

Досвідчені рибалки знають, що не існує єдиного безпрограшного варіанта, який користується особливим попитом у окуня, незалежно від погоди або особливостей водойми.

Вирушаючи на водойму, потрібно мати в своєму арсеналі великий асортимент уловистих приманок. Адже головне достоїнство таких моделей – наявність яскраво вираженої гри при мінімальній швидкості обраної проводки.

На окуня навесні: де шукати «смугастого» хижака?

Активність весняного клювання зростає на 10-12 день після нересту. Такий період настає, коли температура води досягає 7-8 градусів. Хижак віддає перевагу територіям із затопленими кущами, старим очеретом.

З поступовим потеплінням риба переходить на мілководні ділянки, але на початку весни найкраще шукати окуня біля самого дна водойми. Для цього рекомендується скористатися тонучими воблерами мінноу або вибрати кренки. Найкраще вибирати приманки з великою лопаттю, якою модель зможе стукати по дну під час здійснення проводки. Це важливо, якщо у водоймі є мулисте дно – каламуть привертає увагу підводних хижаків.

Більшість рибалок впевнено укладають приманку на саме дно водойми, попередньо обробивши його поверхню незацепляйками. Після цього можна сміливо приступати до виконання ривкової проводки. Під час нетривалих зупинок модель активно починає тонути, перевалюючись з одного боку на інший – імітація пораненої рибки.

Читайте також: Поради доброму господарю