Люстра на кухню – правила вибору

Promo
18.07.2018 09:00 Суспільство

Вибираючи люстри на кухню в «Лінія Світла» Київ, необхідно керуватися декількома основними правилами, від дотримання яких залежить кінцевий результат, а також ефективність штучного освітлення.

Перший критерій – потужність

Дуже яскраве світло буде не тільки втомлювати очі, відбиваючись від фасадів кухонних меблів, але й деякою мірою викликати дискомфорт. Тьмяне – практичні незручності в процесі приготування їжі та прибирання. </p>

Таким чином, оптимальною буде потужність у 25 Вт на 1м2. Помилковий вибір можна виправити шляхом установки енергозберігаючих ламп, світлова віддача яких більше в 5 разів.

Другий – надлишки світла

Люстра в кухні повинна мати переважно кілька пучків світла, які виходять від 2-3 ламп. Якщо таких більше, надлишки світла можна компенсувати установкою димера або лампами меншої потужності.

Третій – поєднання люстри з інтер'єром кімнати

Люстра повинна гармоніювати з інтер'єром, це створить позитивний настрій для приготування смачних страв, а також їх красивої подачі. Саме тому не повинно бути дисонансів ні за стилем, ні за кольором. На кухні встановлюється виключно основний освітлювальний прилад. Якщо ж кімната велика, в комбінації з ним можуть використовуватися контрастуючі прилади. Розмір останніх повинен бути наполовину меншим основного, а відстань між ними – не менше 70 см.

Сам же колір люстри повинен збігатися з одним із кольорів в інтер'єрі. Як правило, це поєднання кольору стін або гардин. За меблями таке визначення не проводиться.

Четвертий – зовнішнє виконання

В умовах кухні повинна встановлюватися люстра з вологозахисним  корпусом. Такі мініатюрні стельові люстри легко мити, а це, однозначно, знадобиться при регулярному осіданні парів і жиру під час приготування їжі.

П'ятий – функціональність

В даному випадку мова йде не про можливість налаштування світла або перемикання між режимами, а саме про функціональну практичність. Якщо це люстра з розподілом на кілька плафонів, то бажано, щоб кожен з них повертався у вільному напрямку. Це дозволить одночасно висвітлити зону приготування і прийому їжі.

 

Допомога фахівця

Якщо самостійна покупка виявилася занадто важкою, необхідно звернутися по допомогу до дизайнера або фахівця магазину, в якому, власне, і купується люстра. Практичні напрацювання дозволять вибрати необхідний варіант тільки за одним усним описом. Звичайно, найкраще надати фотографії для візуальної оцінки простору.

 

Особливості монтажу

У цьому плані до кухонного освітлення немає будь-яких персональних вимог. Монтаж проводиться аналогічно всьому приміщенню. Винятком може стати установка люстри під пластиковою стелею, де іноді накопичується конденсат. У такій ситуації можна купити будь-яку вподобану люстру з асортименту, але її підключення приховати в герметичній коробці, або спеціальних захисних блістерах. </p>

Саме таким чином і проводиться підбір необхідної люстри в кухню. Для невеликих кімнат ареал світіння не повинен перевищувати 60 см, а на великі розміри приміщення це правило не діє. На даний момент великою популярністю користуються світлодіодні люстри.