Маленький харків’янин, жартуючи, заробив п'ятдесят тисяч гривень

07.04.2016 13:25 Суспільство
Фото з інтернету Фото з інтернету
«СК» дізнався, як готувався маленький багатій та на що було витрачено виграш.

Восьмирічний Давід Запєвалов підкорив своїми жартами зіркове журі «Розсміши коміка. Діти». Хлопчик став першим, кому вдалося зірвати джек-пот у дитячому шоу. А ще Давіда «записали» в наречені доньці Євгена Кошевого.

Не одну, а відразу кілька своїх мрій втілив у життя восьмирічний Давід Запєвалов, потрапивши на проект «Розсміши коміка. Діти». Виграв гроші на «Лего – залізницю» (саме про цю свою мрію Давід розповів журі ще до свого тріумфу), а також потрапив «у телевізор». Річ у тому, що хлопчик – постійний глядач цього шоу. Тільки раніше він спостерігав, як Володимира Зеленського та Євгена Кошевого намагалися розсмішити дорослі. Одного разу Давід навіть собі пообіцяв, що, коли підросте, обов’язково візьме участь у проекті. Та довго чекати не довелося. Студія «95 квартал» запустила шоу для дітей.

– Минулого літа ми побачили рекламу, що починається новий проект «Розсміши коміка. Діти», – згадує батько хлопчика Юрій Запєвалов. – Сказали Давіду, що тепер йому не доведеться чекати кілька років, а вже скоро він зможе спробувати свої сили в шоу. Перед кастингом син дуже хвилювався. Але ми його заспокоїли. Підготували матеріал і прийшли на кастинг, який відбувався в Харкові у грудні минулого року.

Усі жарти маленькому коміку написав батько. На все про все пішло близько двох тижнів. Написання жартів для Юрія – це звична справа, чоловік є автором та сценаристом харківських гумористів. У минулому сезоні він працював із учасниками Ліги сміху. Колись чоловік і сам виступав за КВК-команду «Ріал Харків». Мама Давіда, Олеся, також грала в КВК, там вони з Юрієм і познайомилися. Вона і підштовхувала чоловіка швидше писати жарти для сина.

– Олеся на мене насідала, постійно казала: «Пиши, пиши». Вона знала, що мене треба смикати. Бабуся теж у підготовці допомагала. Була головним слухачем і глядачем сина. Їй все подобалося. Вона чекала в ефірі, коли внук розповість жарт і про неї, але до цього справа не дійшла, – розповідає Юрій.
На репетицію програми у Давіда пішло ще близько тижня. Редактор, який переглядав учасників на кастингу, сказав, що матеріал хороший і дав свої рекомендації щодо того, як можна поліпшити номер. Безпосередньо перед зйомками хлопчик усі жарти знав вже напам’ять.

Прем’єра нового шоу відбулася на каналі «1+1» 1 квітня. І зіркою цього ефіру був харків’янин Давід Запєвалов. Він не пасував перед знаменитими ведучими, легко й невимушено відповідав на їхні запитання. А після закінчення виступу Євген Кошовий почав сватати восьмирічного харків’янина в наречені до своєї старшої дочки: «Варя, я знайшов тобі жениха!»

У маленького гумориста було підготовлено 30 жартів. Та для перемоги вистачило й 17.
– Мама казала, що в мене жартів тільки на три хвилини. А тут ще їх ось скільки залишилося, – розповідав зірковим комікам після третього раунду Давід.

– Якихось надзавдань ми перед сином не ставили. У нього було 30 жартів, цього б матеріалу вистачило на три хвилини. Але Давіду для перемоги знадобилося 17. Так що жартів ще на один ефір вистачить, – каже батько переможця. – Ми синові сказали: орієнтуйся по ситуації. До речі, він не знав, що мама й тато в залі сидять, ми з ним за лаштунками попрощалися. Так що всі рішення син приймав тільки сам, чим нас приємно здивував.

Під час фінальної хвилини Володимир Зеленський та Євген Кошевий довго стримували посмішки, та жарт про курс долара підірвав сміхом не тільки глядацький зал, а й коміків.
«Чисто по-дитячому мені все одно, який курс долара. Але чисто по-людськи – я в шоці», – ця фраза принесла юному харків’янину 50 тис. грн.

– Після виграшу ми сину сказали, що тепер він може купити собі кілька «Лего». Але Давід вибрав тільки один подарунок, а решту грошей віддав у сім’ю. Сказав, що це наша командна перемога, – зазначає Юрій Запєвалов.

Батьки Давіда стверджують, що свою перемогу у телешоу хлопчик сприймає дуже спокійно. У школі також ніякого ажіотажу через це не було. Класний керівник та однокласники привітали хлопчика з перемогою та розпочали заняття, а ввечері Давід пішов на свої улюблені танці. Хлопчик близько року займається брейк-дансом. Тож, можливо, в майбутньому ми його побачимо вже в танцювальному шоу. До речі, щодо майбутньої професії, то Давід хоче стати «креслярем», так він сказав під час ефіру програми.

– Як у кожної дитини, вподобання Давіда змінюються щомісяця. Коли заповнювали анкету, редактори попросили нас особливо не підказувати сину відповіді. Тому там і з’явилося така професія, як кресляр. Для нас це виявилося теж відкриттям. Свого часу Давід хотів стати будівельником, можливо, в його уявленні кресляр – це архітектор, – каже батько хлопчика.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта