Звістку про масове отруєння вагітних під Харковом прокоментували санепідеміологи

14.12.2017 10:31 Суспільство
Фото:agysik.ru Фото:agysik.ru
У Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області спростували інформацію про нездужання з десяток вагітних жінок.

Цього тижня в засобах масової інформації та в соціальних мережах з’явилась інформація щодо виникнення спалаху інфекційного захворювання серед вагітних жінок, що відпочивають в ДП санаторій «Високий» ПрАТ «Укрпрофздравниця». Мова йшла про зо два десятка майбутніх мам, які, начебто, скаржилися на нудоту, діарею, головний біль.

Із цього приводу фахівці Держпродспоживслужби дали 14 грудня роз'яснення.

- Для з’ясування обставин ситуації, що виникла в ДП санаторій «Високий» ПрАТ «Укрпрофздравниця» Харківського району, восьмого грудня до санаторію виїхали наші фахівці та представники Управління охорони здоровʼя Харківської обласної державної адміністрації, - ідеться у повідомленні Держпродспоживслужби. - За результатами огляду та опитування вагітних жінок встановлено, що їхній стан здоров’я задовільний. Ознак інфекційних захворювань не виявлено.

У закладі уточнили, що станом на 13 грудня жодна вагітна жінка із цього санаторію за медичною допомогою не зверталась, і в КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» госпіталізовані з санаторію відсутні.

- Виникнення спалаху інфекційного захворювання серед відпочиваючих жінок санаторію не підтверджено, - підсумували санепідеміологи.

Читайте також:

Скільки протримається аномально тепла погода в Харківській області

Автор: Тетяна Василець