Мерефа ініціативна: в місті за рік реалізували п’ятнадцять міні-проектів

01.12.2016 06:12 Суспільство
Фото автора Фото автора
Огорожа на стадіоні, обладнання спортивних майданчиків, заміна вікон у навчальних закладах та ін. – усе це зробили за рік у Мерефі завдяки перемогам в обласному конкурсі «Разом у майбутнє». І на досягнутому новостворена територіальна громада зупинятися не

Конкурс «Разом у майбутнє» набув вже великої популярності в нашому регіоні. За цей рік конкурсантами було подано 1539 міні-проектів, з яких близько четвертої частини, а саме 402, здобули бажаних перемог. Цей конкурс покликаний згуртовувати людей у населених пунктах навколо тих проблем, що є найбільш болючими для них. І в 2016 році в цьому напрямі велику активність виявила мереф’янська територіальна громада. Тамтешні ініціативні групи подавали 59 міні-проектів, з яких чверть – п’ятнадцять – перемогли.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, який під час робочої поїздки ознайомився з реалізацією цих проектів, зазначив, що показник Мереф’янської територіальної громади є досить гідним.

– Я дуже радий, що мереф’янська територіальна громада з перших своїх кроків існування є амбітною, ініціативною, і вона вже сьогодні отримала підтримку в конкурсі «Разом у майбутнє». Головне, що відчувається дуже позитивний рух у всіх куточках територіальної громади, – зазначив Сергій Чернов.

 

Таким чином, завдяки перемогам у цьому конкурсі на стадіоні «Авангард» установили огорожу, що суттєво підвищить рівень безпеки на головній арені міста. Загальна сума проекту склала 198 тис. грн. 99 тис. грн було виділено з обласного бюджету, на десять тисяч менше – з місцевого, а решту надав конкурсант, яким є молодіжна громадська організація «Майбутнє Мерефи».

Крім цього, в місті облаштували тротуар на кількох вулицях і придбали контейнери для вивезення твердих побутових відходів. Було відремонтовано міст через річку Мерефа. У п’яти навчальних закладах замінили вікна на енергоощадні, також сучасно обладнали кілька місцевих спортмайданчиків.

А в Мереф’янському міському будинку культури зробили капітальний ремонт електромережі. За словами звукооператора цього БК Юрія Шовковського, з новими можливостями електромережі значно покращиться якість заходів.

– Два роки тому нам подарували нову сучасну професійну апаратуру і вона тягнула дуже багато електрики. Світлову гармату підключали тільки через подовжувачі, які тяглися з різних кабінетів. Одним словом, потужність усієї апаратури не витримувала проводка. Зараз усе, що треба, замінили, й напруга стабілізувалося, – зазначає співробітник БК. – Тепер, завдяки цьому ремонту, значно підвищиться рівень і якість виступів. На день святого Миколая, 19 грудня, будемо використовувати всю апаратуру і запускати світлове обладнання, яке я до цього часу не вмикав – воно просто не спрацьовувало.

За словами директора БК Ірини Сердюк, колектив цієї установи не збирається зупинятися на досягнутому.

– Ми й далі братимемо участь у цьому конкурсі. Два проекти ми вже написали. Перший – із заміни одягу сцени та її обладнання, а другий – капітальний ремонт танцювального залу та залу урочистостей. Далі беремося за ремонт у вестибюлі, бо до заміни електромережі там практично не було світла. Треба поступово все ремонтувати, адже тут уже майже сорок років нічого не робилося, – підкреслила Ірина Сердюк.

І судячи з подальших слів Сергія Чернова, шанси на реалізацію задуманого в наступному році як у Мереф’янського Будинку культури, так і в інших конкурсантів області, дуже непогані.

– 8 грудня на черговій сесії облради я ініціюватиму, щоб співфінансування наших проектів було збільшено, – сказав голова Харківської обласної ради. – У цьому році облбюджет виділив 30 млн, а реалізували проектів на 60 млн. Буду ініціювати, щоб у бюджеті було закладено 50 млн, а значить, ми могли б реалізувати проекти на 100 млн. Якщо депутати підтримають мене в цьому питанні, то в наступному році переможців буде не 400, а близько 600.

Олександр Гаркавець, власний кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта