Мертва риба усіяла берег водосховища (ФОТО)

23.05.2016 10:55 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Активісти-екологи повідомляють про природну біду на березі Печенізького водосховища.

За повідомленням активіста екологічної групи "Печеніги" Олександра Шапаренка, 22 травня на березі водойми спостерігалася масова загибель товстолобика. 

"Мертвою рибою був усипаний весь лівий берег Печенізького водосховища. За повідомленнями рибалок, клювання риби на водосховищі припинилося два тижні тому", - написав Олександр Шапаренко. 

За його словами, ця подія призвела до забруднення річки Сіверський Донець та створює загрозу здоров’ю людей. 



- Риба в наших водоймах найчастіше гине від нестачі кисню – причому, чим вона дрібніша, тим більше потерпає від цього. Оскільки загиблі великі товстолобики, у цьому випадку цю причину майже стовідсотково можна виключити. І сама собою напрошується інша – отруєння токсичними скидами. Тим більше, що товстолобик живиться, фільтруючи воду, - отже, і пропускає її через себе (а з нею – і отруту, якщо вона є в воді) більше, ніж інші риби, - пояснюють в екологічній групі.

НА ХАРКІВЩИНІ ВИЯВИЛИ НЕБЕЗПЕЧНУ ІНФЕКЦІЮ

За встановленням причини масового мору риби і за роз’ясненнями щодо ситуації, що склалася на водосховищі, активісти звернулися з листом до керівництва державної екологічної інспекції в Харківській області. 




Максим Грек

Автор: Администратор сайта