Мільйон гривень на здійснення освітньої мрії: вихователька з Харківщини отримала нацпремію

09.10.2023 11:51 Суспільство
Фото: Харківська міська рада Фото: Харківська міська рада

Харків'янка Вікторія Душина стала переможницею національної премії «Global Teacher Prize Ukraine» у номінації «Дошкілля».

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду.

Вихователька дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 353 Вікторія Душина стала переможницею національної премії «Global Teacher Prize Ukraine» в номінації «Дошкілля».

Початок повномасштабного вторгнення Вікторія провела разом зі своїми вихованцями під обстрілами у Харкові. Після евакуації до одного з сіл жінка створила клуб для дітей ВПО, де проводила уроки та інші заходи. Згодом, повернувшись до Харкова, вихователька продовжила працювати онлайн. Окрім того, жінка шукає можливості для проведення офлайн-занять у дитячому садку.

«Global Teacher Prize Ukraine» – це національна премія, яку з 2017 року вручають педагогам, які впроваджують освітні нововведення. Цьогоріч фіналістів відзначили у п'яти номінаціях (зокрема, у номінації «Дошкілля» – вперше). Кожен з переможців отримав від ЮНІСЕФ грант у розмірі 1 мільйон гривень на здійснення своєї освітньої мрії.

Вікторія Душина, Global Teacher Prize Ukraine

Нещодавно ми писали, що в одному з ліцеїв Донецької громади Ізюмського району педагогічний колектив створив кабінет українознавства. У кабінеті наочно проілюстровані найголовніші розділи навчальної програми: родовідне дерево, побут наших предків, національне вбрання, традиційні види мистецтва українців. 

Автор: Владислава Ткаченко