Міжнародний медіафестиваль «Дитятко» стартує на Харківщині — ПРОГРАМА

02.09.2019 15:43 Суспільство
Фото:fest.dytiatko.org.ua Фото:fest.dytiatko.org.ua
4 вересня стартує ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко», який триватиме чотири дні.

Як повідомляє прес-служба Харківської обласної ради, у 2019-му оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країн світу. До конкурсної програми фестивалю відібрано 186 робіт з 49 країн світу.

Учасники та гості фестивалю (понад 200 осіб з 8 країн) проживатимуть у таборі «Сонячний» (район «П’ятихатки», Харків).
Заходи проходитимуть у таборі та у галереї «Бузок», покази – у кінотеатрах мережі «Кіноленд».

Програма фестивалю

Фестиваль «Дитятко»: день перший

4 вересня о 13.00 у галереї «Бузок» — презентація книги Володимира Миславського «Перше десятиліття кінематографічної творчості Олександра Довженка». Книга вийшла за підтримки фестивалю та приурочена до 125-річчя з дня народження великого українського режисера.

Більш детальна програма першого дня фестивалю тут.

Фестиваль «Дитятко»: день другий

5 вересня – це день майстер-класів і творчих зустрічей. Майстер-класи на різну тематику від Тернопільської кінокомісії, членів журі, практиків та науковців, зустріч із режисеркою Катериною Балабай. Майстер-класи у таборі «Сонячний» та у галереї «Бузок».

Детальна програма

Фестиваль «Дитятко»: день третій

DYTIATKO.Industry – у рамках фестивалю з'явилась особлива панель, яка об'єднала низку заходів, спрямованих на розвиток творчості та професійних навичок учасників. У рамках панелі проходитиме сценарний пітчинг для дитячих студій (відібрано 9 проектів у двох номінаціях: 6 – у номінації «Фільм» та 3 – у номінації «Телепрограма») та презентація двох проектів, які реалізовані дитячими студіями за підтримки Українського культурного фонду.

У галереї «Бузок» буде проведено акторський кастинг для дітей віком від 9 до 16 років.

Завдяки підтримці Харківського аероклубу імені Гризодубової, учасники та гості фестивалю у цей день не тільки насолоджуватимуться авіашоу, а й навіть зможуть піднятись у повітря на літаку чи гвинтокрилі.

Детальна програма

Фестиваль «Дитятко»: 7 вересня

У рамках DYTIATKO.Industry відбудеться авторський воркшоп Таї Кабаєвої «VR Art Kids». Режисерка анімації, VR-artist, медіа-художниця та арт менторка завітає до Харкова, аби розповісти про можливості VR технології в контексті мистецтва та art проектів.

Завершиться фестиваль урочистою церемонією нагородження переможців, що розпочнеться о 15 годині в органній залі Харківської філармонії.

Читайте також: ЦИФРА ДНЯ: понад 25 000 дітей Харківщини пішли до перших класів