Молоді журналісти Харкова проведуть розслідування на тему виборів

19.10.2015 06:58 Суспільство
Фото: nsn.fm Фото: nsn.fm
Редакція Медіа-центру "Время" ініціювала в Харкові новий соціальний проект для молодих журналістів.

Його головне завдання - відстежити і проаналізувати хід виборчої кампанії в Харкові. Розслідування будуть втілені у всіх форматах передачі інформації - відео, аудіо, текстовому і фото.

"Ми вирішили провести даний стартап для того, щоб стимулювати неупереджене, об'єктивне висвітлення ходу і результатів проведення виборів до місцевих рад у 2015 році. Я хочу підкреслити: нам важлива не оцінка, а якість журналістського матеріалу, фактологічність і всебічне висвітлення подій і спрямованість на читача, а не на яку-небудь політсилу", - зазначила шеф-редактор газети "Время" Олена Стронова.

За інформацією організаторів, цей стартап допоможе відродити в Харкові сильну й незалежну аналітичну журналістику, а також залучити юних авторів до втілення ідеї вільного інформаційного суспільства.

В рамках проекту будуть працювати кілька напрямків, серед них функціонування самого медіа-майданчика, робота громадського університету вільної журналістики і організація вільних лекцій провідних журналістів країни.

Також буде проведений міський конкурс студентських робіт. Координатори проекту припускають, що молоді журналісти, як ніхто інший, спроможні створити якісний матеріал, спираючись на власний свіжий і професійний погляд.

В Україні є якісна і об'єктивна журналістика - саме це, за задумом координаторів стартапу, належить довести конкурсантам. У результаті компетентне журі обере найкращі роботи, які опублікують в харківських ЗМІ, а їх автори отримають цінні призи. Фінал призначений на символічну дату - День працівників радіо, телебачення та зв'язку, тому імена лідерів проекту організатори назвуть 16 листопада.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта