На чергування заступив другий випуск «поліцейської академії»

02.12.2015 12:36 Суспільство
Фото: streets-kharkiv.info Фото: streets-kharkiv.info
27 жовтня до лав патрульної поліції Харкова приєднались ще 324 нових поліцейських. Таким чином, загальна кількість копів Першої столиці перевищила тисячу.

Присягу на вірність українському народу «новобранці» склали за місцем навчання – на плацу Університету внутрішніх справ.
На своє перше чергування новачки заступили з бувалими копами. «Старі» пообіцяли допомогти підкріпленню освоїтися якнайшвидше. Перший випуск харківської «академії» вважають одним з найкращих в Україні – понад 80 % копів мають вищу освіту. А у випускників «другої хвилі» цей показник – 85 %, причому кожен п’ятий з новобранців – юрист. Щоправда, дівчат серед новобранців значно менше – тільки 40 представниць прекрасної статі, тоді як під час першої присяги їх було 176.
Проте одна з нових копів вже встигла сполохати соцмережі.

Сестра відомого футболіста стала харківським копом (ФОТО)

Спокій на вулицях Харкова відтепер охоронятиме рідна сестра хавбека київського «Динамо» і національної збірної Сергія Рибалки. Ганна Чанцева пройшла відбір у патрульні, успішно склала всі іспити і присягнула на вірність українському народові. Можливо, саме вона складе конкуренцію за впізнаваністю іншій красуні-полісменці – киянці Людмилі Милевич.

Нагадаємо, відбір у харківську патрульну поліцію розпочався 30 квітня, а перші копи вийшли на вулиці вже 26 вересня. Відсьогодні порядок у місті охоронятимуть близько тисячі копів. Глава патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич пообіцяла особисто перевірити профілі своїх підлеглих у соцмережі. Через скандальні публікацій в Інтернеті вже звільнено кілька одеських поліцейських. У Харкові таких прецедентів не було.

– Зараз ці люди перейшли до лав поліцейських. І, відповідно, тепер я буду займатися і ретельно вивчати кожного із них, якщо будуть питання – будемо вирішувати, – зазначила під час присяги начальник Харківської поліції Ольга Юськевич.
Нових копів для Харкова поки що набирати не будуть. Проте в Першій столиці почнуть готувати поліцейських для Донецької та Луганської областей. Їх навчання розпочнеться 25 грудня у стінах Харківського національного університету внутрішніх справ. Наразі ж триває відбір кандидатів у кіберполіцейські.

А тим часом:
Серед харківських полісменів багато чемпіонів. Нещодавно Денис Гречішніков здобув перемогу на Кубку Світу по Таеквондо ITF. У змаганні брали учать понад 800 спортсменів, харків’янин виборов срібну медаль у особовому спарингу в категорії до 64 кг та золоту медаль у командному спарингу змагань.

Мирослава Кольцова

Автор: Администратор сайта