На Харківщині деякі Пункти Незламності переводять у «сплячий режим»

07.04.2023 12:52 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харківській області 269 Пунктів Незламності переведуть у режим очікування і за потреби швидко повернуть до роботи.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Також у «сплячий режим» переведуть і 11 пунктів, які було розгорнуто в наметах, розповів директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол

«У Харкові та населених пунктах області продовжать працювати 136 Пунктів Незламності, що були організовані районними військовими адміністраціями – переважно вони розташовані в приміщеннях шкіл. 62 Пункти Незламності працюватимуть у пожежних частинах ДСНС у Харківській області», – підкреслив Іван Сокол.

Ще 289 Пунктів Незламності працювали в аптеках, на заправках та магазинах за ініціативою бізнесу. Чи будуть вони діяти влітку, мають вирішити самі господарі приміщень.

«Основне завдання Пунктів Незламності на весняно-літній період – у разі тривалого відключення електроенергії дати можливість людям зарядити гаджети та забезпечити доступ до Інтернету. Районним адміністраціям ми радили залишити працювати цілодобово найбільший пункт, інші перевести в денний режим роботи», – зазначили в Департаменті цивільного захисту.

Також у Пунктах Незламності, за потреби, можуть проводити роз’яснювальні заходи для населення, наприклад, лекції щодо мінної небезпеки.

Оновлені дані буде розміщено на сайті nezlamnist.gov.ua.

Автор: Галина Гришко