На Харківщині – нестійка епідеміологічна ситуація

16.06.2023 11:53 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харківській області збільшується кількість випадків на інфекційні захворювання. 

Про це на брифінгу розповіла завідувачка відділення епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тетяна Карлова, повідомляє «Слобідський край».

За цей рік в області зареєстровано понад 52 тисячі випадків інфекційних захворювань. За аналогічний період минулого року –  понад 107 тисяч.

«Маємо в цілому зниження, але треба розуміти, що це з урахуванням випадків грипу, COVID та ГРВІ. А якщо відкинути їх, то в нас зареєстровано 1367 випадків інфекційних захворювань проти 1014, тобто ми маємо зростання майже на 35 %», – говорить Тетяна Карлова.

Вона зазначила, що це обумовлено тим, що багато людей повернулося до Харкова та області, до того ж покращилася діагностика населення. Наразі спостерігається зростання захворюваності на сальмонельозні інфекції, на шигельоз, на гастроентероколіти по всіх нозологічних групах. А також зростає кількість паразитарних інфекційних хвороб. Тифу та паратифу в регіоні не реєструють.

«На сьогодні ситуація епідемічна в цілому розцінюється як нестійка. Ми розуміємо, чому вона так розцінюється. Тому що маємо перевищення показників захворюваності, маємо міграційні процеси, які не завершилися, і можливість занесення будь-яких випадків інфекційних захворювань на територію Харківської області, в тому числі з тих областей, які постраждали від теракту», – каже Карлова.

Раніше ми писали, що на Харківщині проводять заходи з недопущення спалаху холери.

А також, що у Харківській обласній клінічній лікарні закривають COVID-відділення.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор: Ксенія Карпенко