На Харківщині у тестовому режимі запрацювала цифрова багатоканальна телемережа

01.06.2023 15:51 Суспільство

У Харківській області сигнал вже охоплює Харківську, Лозівську та Кегичівську громади. Найближчим часом планується підключити Барвінківську та Великобурлуцьку громади.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської обласної ради.

«Поступово ми повертаємо на деокуповану Харківщину українське мовлення. Оскільки російські окупанти значно пошкодили мережі, то в деяких населених пунктах доводиться заново все налаштовувати», – сказав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наразі жителі області на мультиплексі МХ-7 уже можуть дивитися такі програми: «Перший», «Суспільне Культура», «Рада», «Армія ТБ», «1+1», «ICTV», «Інтер», «Ми – Україна», «Піксель». Список каналів невдовзі будуть розширювати.

Крім того, планується побудувати 2 тимчасові висотні конструкції, що допоможе підвищити рівень покриття українського сигналу в регіоні.

державне цифрове телебачення. Як налаштувати тюнер

Нагадаємо, нещодавно у місті Ізюм відновили цифрове телебачення. Під час робіт з відновлення спеціалісти провели ремонт напівзруйнованої телевежі, а також установили передавачі мультиплексу МХ-1. 

У жовтні минулого року в ефірі запрацювало цифрове телебачення в селищі Великий Бурлук, а в листопаді вдалося відновити українське мовлення на мультиплексах MX-1, MX-2, що містять 16 каналів, у місті Куп’янськ.

Нагадаємо також, що у Харківській області на частоті 90,2 FM російські окупанти намагаються вести фейкове радіомовлення під назвою «Слобожанське FM». Слухайте лише перевірену інформацію. 

Автор: Галина Гришко