На Харківщині від коронавірусу померло двоє дітей

31.03.2021 15:14 Суспільство
31 березня в Харківському обласному лабораторному центрі повідомили, що за минулі кілька днів у регіоні зафіксували перші дитячі смерті від COVID-19 – померли 11-річна дитина та двомісячне немовля.

За останній тиждень, з 22 по 28 березня, зареєстрували 6 тисяч 720 нових випадків коронавірусу, що на 28 % більше, ніж попереднього тижня. Фахівці Харківського обласного лабцентру зазначають, що особливістю «третьої хвилі» є збільшення питомої ваги дітей серед захворілих до 7,7 % проти 3 % у січні.

Читайте також: Більше 900 випадків COVID-19 виявили за добу у Харківській області

Наразі діти стали важче переносити хворобу. За останні три дні від коронавірусу померло дві дитини – це перші смерті дітей на Харківщині за весь період пандемії. Дитина 11 років з Нововодолажчини понад два тижні перебувала в реанімації, у дитини була герпесвірусна інфекція. У двомісячного немовля з міста Бахмут Донецької області була супутня патологія – вроджені вади серця, дитина стаціонарно лікувалася в Харківській області. В Україні загалом від СОVID-19 померло вже 20 дітей. 

У нашому регіоні в березні захворіло 1334 дитини. Більшість з них – школярі, 38,9 % дошкільників, троє немовлят, народжених від хворих матерів.

Автор: Савелій Мякушко