На Харківщині сім'ї загиблих воїнів отримають нове житло

20.08.2015 12:48 Суспільство
Фото: medialenta.ru Фото: medialenta.ru
Харківська облдержадміністрація планує купити квартири для сімей загиблих військових

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін повідомив, що обласна адміністрація подавала до Міністерства соціального розвитку заявки на виділення коштів для покупки 7 квартир сім'ям загиблих воїнів АТО.

На сьогоднішній день міністерство в повному обсязі профінансувало придбання житла, передавши субвенцію у розмірі 2 млн 843 тис. грн - повідомляє сайт ХОДА.

- На найближчій сесії обласної ради, яка відбудеться 27 серпня, депутати приймуть цю субвенцію і передадуть кошти розпоряднику - Департаменту капітального будівництва ХОДА, який тут же приступить до процедури придбання та передачі квартир сім'ям, - розповів голова ХОДА. - Ми планували передати квартири людям в серпні, але субвенція прийшла з невеликою затримкою. Вже у вересні сім'ї наших воїнів обов'язково отримають нове житло - розповів Ігор Райнін.

За словами очільника області, сьогодні в Харківській області на квартирній черзі на поліпшення житлових умов стоїть ще одна сім'я загиблого в АТО військовослужбовця. Квартиру для цієї сім'ї вже підібрали, і найближчим часом ХОДА передасть до Міністерства соціального розвитку заявку на отримання коштів для придбання цієї квартири.

Як повідомили в прес-службі ХОДА, облдержадміністрація планує купити двокімнатні квартири родині рядового Дмитра Посохова у Великобурлуцькому районі, родичам старшини В'ячеслава Кузнєцова - в Циркунах (Харківський район), рідним рядового Олександра Шаповалова - в Лозовій, а родині сержанта Євгена Зернія - у Зміївському районі .

Крім того, однокімнатні квартири отримають родичі рядового Олексія Марченка - у Борівському районі. У Харкові однокімнатні квартири куплять для сімей рядового Андрія Попеля і сержанта Володимира Янчука.

Сім'ї капітана Романа Романцева двокімнатну квартиру в Харкові куплять після отримання наступної субвенції від Мінсоцрозвитку.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта