На Харківщині відкрили школу, аналогів якій немає в Україні

12.10.2015 08:41 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
Навчальний заклад художньо-естетичного профілю "Дивосвіт" для обдарованих дітей відкрився у вересні на базі колишнього інтернату для дітей-сиріт у Люботині.

Як розповіла заступник голови ХОДА Юлія Світлична, сьогодні у спеціалізованій школі-інтернаті навчається 131 дитина. У цілому установа може прийняти до 300 дітей (з 1 по 11 клас), і, якщо буде необхідність, зазначила заступник голови ХОДА, кількість місць може бути збільшена. Перебування і навчання дітей в школі забезпечується за рахунок обласного бюджету.

Окрім іншого, в школі-інтернаті «Дивосвіт» реалізується унікальний освітній проект Харківської обласної державної адміністрації та стартапу BeeLabs. Суть проекту полягає у запуску програми навчання дітей 3D-моделюванню та візуалізації ідей, які діти створюють в комп'ютерних програмах, на 3D-принтері, - повідомляє сайт ХОДА.

«В Україні подібних проектів немає, ми - першопрохідці. Подібні проекти вже реалізовані в деяких країнах світу - в основному в Америці, Китаї, Європі. Унікальність цього проекту в тому, що діти з найменшого віку опановуватимуть такий інноваційний предмет, як 3D-моделювання, і навчатимуться спілкуванню з такою технікою, як 3D-принтер», - розповів представник компанії BeeLabs Влад Любченко.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта