На Харківщині створили тризуб, який видно з космосу (ФОТО)

23.07.2015 08:30 Суспільство
Фото з соцмережи Фото з соцмережи
На ізюмських пагорбах Дінця з’явився символ української державності. Великий тризуб добре видно з ріки та космосу. Створили його ентузіасти-патріоти, на все про все пішло чотири дні.

Мальовничі місця поблизу села Іванівка місцеві називають «шумом». Колись тут знаходився панський млин, який і створював на річці гуркотіння. Млин вже давно під водою, а назва залишилася. Довгий час Іванівський шум був улюбленим місцем відпочинку селян. Та згодом берег річки перетворився на непрохідні хащі. Ентузіасти з Ізюма вирішили повернути місцині бувалу красу. Генератором ідеї став місцевий волонтер В’ячеслав Савельєв.

На початку літа волонтер задумав акцію — під жартівливою назвою «Арбайтен френдлі паті» (“Робоча дружня вечірка”). Зібрав друзів-ентузіастів, і всі разом взялися за відновлення Іванівського шуму. Хочуть, щоб їх район став “меккою” зеленого туризму.

Поряд із пляжем на схилі Дінця «виріс» великий тризуб (20х12 метрів). Спочатку всі необхідні розрахунки зробили на папері, а потім креслення перенесли на пагорб. Працювали кілька днів, через те, що схил крутий, виникали деякі труднощі. Подекуди через росу на траві складно було на ногах устояти. Проте зараз тризуб радує усіх. Байдарочники раз по раз зупиняються біля нього сфотографуватися. 

 

- Туристи, маршрут яких проходить по річці Сіверський Донець в Ізюмському районі, зможуть зупинятися тут на нічліг, покупатися і позасмагати на пляжі. Тепер на Іванівському шумі є туалет, погріб, столи, лавочки, навіть дошка оголошень. Вона допоможе туристам зв'язатися з місцевим населенням і замовити молока, м'яса, грибів, ягід, - каже волонтер.

Юлія Міронюк

 

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта