На скільки подорожчали продукти харчування у вересні
Як повідомили в ГУ статистики Харківської області, на продовольчому ринку області у вересні продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 2,1%. При цьому спостерігалося подорожчання окремих видів плодоовочевої продукції, а саме:
капусти білокачанної - в 1,8 раза;
перцю солодкого, кабачків, баклажанів, грибів, бананів, цитрусових та часнику - на 10,1-35,4 %;
крім цього - бобових, картоплі та огірків - на 2,4-4,1 %.
Також підвищилися ціни на сало на 10,9 %, яйця - на 6,6 %;
чай, шоколад, сіль - на 3,7-4,9 %;
м'ясо птиці, свинину, фарш із м'яса - на 2,3-3,3 %;
молоко та кисломолочну продукцію - на 2,2-2,7 %;
скумбрію копчену і оселедець солоний - на 2,1-2,7 %.
Разом з тим сезонно подешевшали яблука і кавуни на 21 %;
буряк - на 6,1 %, морква - на 12,2 %;
крупи перлові, ячні, манні, пшеничне борошно, макаронні вироби з м'яких сортів пшениці, пшоно - на 2,0-10,4 %.
Станіслав Сорока