На святкові вихідні в Харківській області посилять карантинні обмеження

17.04.2020 12:21 Суспільство
Фото: Прямий Фото: Прямий
Додаткові обмеження стосуються роботи ринків та проведення масових релігійних заходів.

Такі рішення було прийнято 16 квітня під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки.

За словами голови ХОДА Олексія Кучера, комісія рекомендувала Харківській міській раді, районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення, об’єднаним територіальним громадам провести роботу з керівниками релігійних громад на території Харківської області щодо максимального обмеження проведення масових релігійних заходів на період з 13-ї години 18 квітня до 6-ї години 21 квітня.

За інформацією заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, дієвість додаткових обмежувальних заходів можна побачити на позитивному досвіді західних областей України та міста Київ.

 Минулого тижня ними було запроваджено низку заходів під час святкових днів, і це дало свій певний позитивний результат. Спілкуючись з комісіями та штабами з цих областей, ми знаємо, що зараз у них відзначається тенденція зменшення. Вони беруть більше зразків, але у процентному співвідношенні вони мають менше випадків захворювання,  повідомив Тарас Пастух.

За його словами, рекомендовано обмежити пересування громадян під час святкових вихідних днів. Це стосується і святкових обрядів, і переміщення, посилення чергувань, патрулювань містом.

Також на засіданні комісії було рекомендовано владі на місцях заборонити роботу ринків до кінця карантину. За словами Олексія Кучера, таку пропозицію було внесено головним санітарним лікарем України.

—  Враховуючи цю рекомендацію, сьогодні прийняли рішення на нашій комісії, щоб всі органи місцевого самоврядування розглянули це питання і вирішили цю проблему щодо закриття ринків, які працюють, зокрема, і на території міста Харків,  повідомив Олексій Кучер.

Тарас Пастух додав, що ігнорування рекомендацій призведе до можливого швидкого поширення коронавірусної інфекції на території області.

Читайте також: За ніч на Харківщині кількість хворих на COVID-19 зросла до 56 осіб

 Люди не підуть до церков, але все одно більшість з них буде намагатися зберегти ту пасхальну традицію, їм потрібно відвідати традиційні ринки, магазини, і все це може призвести до великого скупчення в магазинах, ринках і може сприяти швидшому поширенню інфекції, —  зазначив Тарас Пастух.