На відпочинок через ями - що робитимуть із дорогою до санаторію під Харковом (ФОТО)

01.06.2016 15:02 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У соцмережах з'явилися фотографії розбитої дороги з метровими ямами і практично відсутнім асфальтовим покриттям.

Цей відрізок дороги Т1712 лежить в смт Пересічне, Дергачівського району. Він веде від повороту з траси Харків - Суми (Р46) до санаторію "Бермінводи". Ця дорога поєднує траси Харків - Суми і Харків - Київ, наступне сполучення між цими трасами за 30-40 км.

"Ви говорите в Харкові погані дороги? Всього 20 км від міста, поворот на "Бермінводи" з траси Харків - Суми, єдина дорога до траси Харків - Київ на кілька десятків кілометрів. Автобус ці 500 м їде 15 хвилин, машини розбиваються в мотлох, пішки йдеш - тонеш в цих ямах. Всі плачуть", - прокоментував автор фото Микола Зінченко.


Такою дорогою вимушені користуватися не лише місцеві мешканці, але й люди, які їдуть на відпочинок



 

"СК" звернувся за роз’ясненнями до Служби автомобільних доріг у Харківській області, на балансі якої знаходиться дорога, фото якої виклав місцевий мешканець. Там нам пояснили, що останній раз ремонт її ділянки проводився шість років тому. Тоді за рахунок облбюджету відремонтували найбільш зруйновані 2,2 км з боку траси Харків - Київ (до села Березівське). Та численні прохання місцевих мешканців продовжити ремонт на всю ділянку й надалі надходили. 

 Як розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка, після 2010-го щороку в проект плану робіт відомства закладали цю дорогу. Він додав, що найбільш зруйнована ділянка лежить від траси Харків - Охтирка - Суми до першого залізничного переїзду у селищі Пересічне. А руйнації особливо додалися  після того, як в цій місцевості з’явилося олійно-екстрактне підприємство, й до нього пішов великий вантажопотік.

РЕМОНТ ДОРІГ НА ХАРКІВЩИНІ: ПЛАН ТА ІНФОГРАФІКА

 - У цьому році, завдяки співфінансуванню із Пересічнянської селищної ради (500 тис. грн) та держбюджету (1,8 млн грн) маємо 2,3 млн грн на ремонт найбільш уражених 1,3 км дороги від Харків - Суми до першого залізничного переїзду у селищі. Ми б вже розпочали ремонт дороги, та завадили дощі. Тому орієнтовно вже наступного тижня там почнеться ремонт, - запевнив Сергій Пляка.

 За ці гроші  обіцяють зробити добротний ремонт дороги - принаймні покласти два шари суцільного асфальтобетонного покриття. Відновити дорогу мають встигнути максимум за місяць, залежно від погодних умов.

 До речі, власне щодо стану самої траси Харків - Суми, за словами Сергія Пляки, там вже на 80 % закінчено ямковий ремонт.

 - Найскладніша ділянка -  від Богодухова до кордону із Сумською областю, наприклад, по с. Ходунаївка. Дорога Харків - Суми Р46 - у програмі перспективних робіт нашого відомства. В очікуванні на збільшення фінансування маємо надію, що з’являться значні гроші на ремонт цієї траси та відбудову шляхопроводу через зілізницю поблизу с. Губарівка, - повідомив Сергій Пляка.

 Нагадаємо, нині через зруйнований міст транспорт змушений робити майже 5 км об’їзду.


У Службі автомобільних дорог констатують, що, мабуть, переходитимуть на 6-денний робочий графік, бо на обласних дорогах дуже багато для них роботи.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта