На Харківщині через «мінування» евакуювали понад 800 людей

18.02.2021 17:08 Суспільство
фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Повідомлення про мінування п'яти об’єктів у Харкові та одного – у Харківській області правоохоронці отримали 18 лютого.

Ранок 18 лютого в Харкові для поліцейських розпочався доволі «бадьоро». Спочатку о 10.13 поліція отримала інформацію, що по вулиці Шевченка у дві будівлі заложено вибухівку, а о 10.48 – що замінували три ліцеї на вулицях Ярослава Мудрого, Астрономічній та на проспекті Героїв Сталінграда у Харкові. Про це розповіли у пресслужбі поліції Харківської області.

Також о 10.13 правоохоронців повідомили про мінування ще однієї адмінбудівлі, цього разу в Мерефі на вулиці Дніпровській.

Читайте також За добу в Харківській області згоріли три автівки

За усіма адресами виїжджали слідчо-оперативні групи територіальних підрозділів поліції та фахівці вибухотехнічного управління ГУНП у Харківській області.  Фахівці перевірили понад 20 тисяч квадратних метрів приміщень та прилеглої території, довелося евакуювати 861 людину, але жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин знайдено не було.

Інформацію зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень територіальних підрозділів поліції. За аналогічними неправдивими повідомленнями про мінування об’єктів у Харкові та області правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Читайте також У громаді на Харківщині родина переселенців отримала житло

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 6  років. Наразі поліцейські встановлюють осіб, які причетні до цих хибних викликів.