На Харківщині щеплення від COVID-19 зробили 390 медиків

05.03.2021 15:20 COVID-19
Фото: slovoidilo.ua Фото: slovoidilo.ua
Окрім медиків, під час першої хвилі в Харківській області можуть вакцинуватися і публічні особи. Про це 5 березня повідомив заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

За попередню добу в області підтверджено 566 випадків коронавірусної хвороби. Станом на 5 березня у відділеннях інтенсивної терапії перебувало 129 пацієнтів, з них 99 на апаратах ШВЛ. Усього на лікуванні перебувала 1531 особа.

Як жителям області записатися на вакцинацію

– В останні дні ми спостерігаємо поступове збільшення кількості пацієнтів, у яких є позитивний ПЛР-тест, – зазначив заступник директора Департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадій Бондарчук.

Також він зазначив, що в області триває вакцинація від COVID-19. Щеплення вже отримали 390 медиків. Окрім Харкова, вакцинація вже розпочалася на Балаклійщині, Вовчанщині та Первомайщині. З 9 березня процес активно запуститься і в інших населених пунктах.

За словами Геннадія Бондарчука, у першій хвилі разом з медиками можуть вакцинуватися і публічні особи.

– Є наказ МОЗ, який передбачає проведення публічної вакцинації державним та посадовим особам, зокрема і журналістам. Той, хто прийме відповідне рішення, пише звернення до Департаменту охорони здоров’я ХОДА, і будуть формуватися групи. Це можна робити вже зараз. Вакцинація безкоштовна, – повідомив чиновник.

Нагадаємо, що для першої хвилі вакцинації Харківщина отримала 30400 доз противірусної вакцини Covishield. За словами Геннадія Бондарчука, термін її придатності до середини літа 2021 року.

Читайте також: Харківська область залишається у «жовтій» зоні карантину

Автор: Юлія Міронюк