На Харківщині шукають громади, що хочуть покращити у себе молодіжний простір

13.01.2021 08:33 Суспільство
На теренах Харківської області стартує міжнародний проєкт «МолодьТуТ: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді». Прийом заявок на участь у конкурсі триває до 1 лютого.

У рамках п’ятирічної міжнародної програми «Мріємо та діємо» незабаром стартує проєкт “МолодьТуТ: створи простір молодіжних перспектив у своїй громаді». Його мета полягає у посиленні спроможності молодіжних просторів у громадах надавати якісні послуги для молоді та розбудовувати сприятливе середовище для розвитку громадського активізму, підвищення соціальної згуртованості, просування толерантності та інклюзивності у громадах.

До участі у конкурсу запрошуютсья ініціативні групи з шести регіонів України. Зокрема – і Харківської області (також Київської (окрім міста Києва), Івано-Франківської, Рівненської, Херсонської, Одеської областей). До ініціативної групи можуть входити представники органів місцевої влади, громадських та благодійних організацій та будь-які інші представники громади, незалежно від посади та роду діяльності.

Участь у проєкті складатиметься з двох етапів: запуску молодіжного простору (візити в громади, організація дизайн-сесій з молоддю, проведення БУР-табору тощо) та його діяльності.

Відібрані команди пройдуть навчання з управління молодіжними просторами та отримають грант на реалізацію запланованої діяльності. Прийом заявок триває до 1 лютого 2021 року.

Докладніше про проєкт можна дізнатися тут.

Довідка. Програма «Мріємо та діємо» – п’ятирічна програма спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.

Програма виконується міжнародною некомерційною організацією IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: Без документів, штату та авто: чому на Харківщині закривають пожежні частини

 

Автор: Андрій Соха

Теги: