На Харківщині стартує прийом заявок на отримання медичних грантів

27.03.2019 10:30 Суспільство
Фото: oblrada.kharkov.ua Фото: oblrada.kharkov.ua
У 2019 році передбачається надання десяти міні-грантів для розбудови ефективної медико-санітарної допомоги у громадах області.

Максимальна сума кожного гранту з обласного бюджету складе 300 тисяч гривень. Всі умови конкурсу «Ефективна первинна медицина в громаді» обговорили 26 березня під час засідання Ради партнерів-бенефіціарів проекту.

За словами голови Харківської облради Сергія Чернова, отримані кошти можна буде витратити на впровадження стратегічних планів розвитку первинної медицини, зміцнення кадрового потенціалу, додаткової освіти медичних працівників, для підвищення якості медичних послуг населенню. Також заклад може придбати нове обладнання, яке покращить доступ до сучасних методів діагностики.

До участі в конкурсі запрошуються центри первинної медико-санітарної допомоги, які уклали договори з Національною службою здоров’я України, центри первинної медичної допомоги, які є некомерційними підприємствами та комунальною власністю громад, та органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують заклади первинної ланки медицини.

Оцінювання проектних заявок буде здійснено у два етапи. На першому етапі проводитиметься технічна оцінка заявників на предмет відповідності відбірковим критеріям Проекту. На другому етапі — оцінювання проектних заявок Конкурсною комісією, згідно з критеріями відбору та методикою, затвердженою Радою партнерів-бенефіціарів.

Голова облради підкреслив, що, якщо конкурс покаже ефективні результати, методику візьмуть за основу й ініціюють з наступного року аналогічний конкурс впроваджувати вже обласною радою.

- Це буде стимулювати органи місцевого самоврядування, центри надання первинної медичної допомоги, ініціативні групи брати участь у таких проектах та залучати додаткові кошти для ремонту будівель, закупівлі нового обладнання, навчання фахівців та створення умов для їх роботи. Це перспективний напрям, який, впевнений, буде працювати багато років і зробить чимало корисного на Харківщині, й згодом може бути розповсюдженим на всю країну, - підкреслив Сергій Чернов.

Заявку на грант та конкурсну документацію можна подати з 28 березня до 12 травня 2019 року. Визначення переможців відбудеться до 22 травня 2019 року. Термін реалізації міні-грантів: червень-листопад 2019 року.

З детальною інформацією щодо проекту можна ознайомитися на сайті облради.

Читайте також: Жителі Шевченкового обурилися через спробу підняти тариф на воду

Андрій Соха