На Харківщині запрацювала послуга підпису е-документів за допомогою мобільного

20.12.2018 14:16 Суспільство
Фото:itc.ua Фото:itc.ua
20 грудня один із мобільних операторів України першим повноцінно запровадив послугу MobileID — елемент електронного врядування.

Інновація запрацювала для абонентів Київстар в 11 українських містах (Київ, Дніпро, Львів, Вінниця, Одеса, Житомир, Івано-Франківськ, Херсон, Хмельницький, Черкаси, а також у Харкові). 

Про це повідомив заступник голови Держагентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб. 

— На сьогодні громадянам та бізнесу вже доступно понад 100 пріоритетних публічних послуг онлайн. Водночас рівень використання е-послуг поки не є досить високим. І одним із ключових бар'єрів є відсутність у громадян зручних, доступних та безпечних засобів е-ідентифікації, — написав заступник голови Держагентства з питань електронного урядування. — Саме технологія MobileID та можливість підписувати е-документи за допомогою мобільного телефону має стати «ключем» громадян до прозорих та некорупційних електронних послуг. А також — стимулювати розвиток нових електронних сервісів в усіх сферах.

За його даними, запуск цієї послуги готувався понад 2,5 року. 

Олексій Вискуб також анонсував запуск 21 грудня  «електронного кабінету водія» та відповідних електронних послуг для автовласників. Ці послуги будуть доступні вже з використанням MobileID.

Таким чином Україна потрапила в топ 20-30 країн світу, що запровадили MobileID. 

Читайте також по темі: Спецпроект “СК”: Щоб бігали дані, а не люди — як е-послуги можуть спростити життя громаді

 

 

Автор: Максим Грек