На Харківщині затримали банду, яка обкрадала автівки

10.03.2021 17:09 Суспільство
10 березня поліцейські повідомили про затримання крадіїв, які промишляли у різних населених пунктах Харківської області.

Банда крадіїв протягом року орудувала на теренах Харківщини. Злочинці за допомогою спеціальних гаджетів розблокували двері автівок й «обчищали» їх. Окрім транспорту, на рахунку банди й обкрадений будинок у Високому. У нього злочинці проникли через розбите скло вікна.

200 тисяч гривень видурив у мешканки Вовчанщини телефонний шахрай

– Завдяки спільній роботі оперативників, слідчих та спецпризначенців нам удалося затримати організовану, міжрегіональну, злочинну групу, яка налічувала п’ять осіб. Вони скоювали крадіжки в автомобілях та в домоволодіннях не лише по нашій області, а й по інших регіонах України, – наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Андрій Рубель.

За версією слідства, очолював банду 48-річний раніше засуджений харків’янин. Ватажок банди керував роботою подільників, особисто погоджував з усіма плани вчинення злочинів, брав участь у їх скоєнні, розподіляв між членами банди гроші, які отримував від збуту викраденого майна.

Наразі слідчі довели причетність злочинців до трьох крадіжок. Членам банди оголошено про підозру в скоєнні злочинів за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Одного з активних членів банди – 35-річного харків’янина – вже взято під варту. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу ще одному крадієві – 41-річному харків’янину. Злочинці також перевіряються на причетність до аналогічних злочинів, вчинених не тільки на території Харківщини, але й інших областей України.
Злочинцям загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до банди крадіїв.

Читайте також: У Слобожанському дитсадку на Чугуївщині – спалах кишкової інфекції