На харківських ринках і в метро вводяться протиепідемічні заходи

04.03.2020 15:04 COVID-19
www.city.kharkov.ua/ www.city.kharkov.ua/
У харківському метро двічі на день проводитиметься дезінфекція, а працівники ринків і торгових центрів щодня проходитимуть медогляд.

У Харкові створена спеціальна комісія і вводиться план заходів для попередження поширення ГРВІ та коронавірусу. Про це сьогодні на робочій нараді з керівниками підприємств торгівлі повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За словами Світлани Горбунової-Рубан, відтепер обов'язковий щоденний моніторинг стану здоров'я співробітників, які працюють на підприємствах з масовим скупченням людей. Зокрема, на ринках, у торгових центрах, супермаркетах, а також в установах культури, студентських гуртожитках та ін.

— Проведіть збори зі своїми трудовими колективами, на яких попередьте всіх працівників, що сьогодні основне правило, яке всі повинні виконувати: «Захворів — сиди вдома!». Не треба з поганим самопочуттям приходити в колектив, і якщо вже таке сталося, люди, відповідальні за стан здоров'я співробітників, повинні це побачити і відправити людину додому, повідомивши при цьому в наш департамент, щоб її взяли під медичний нагляд, — повідомила віце-мер.

Читайте також: В Україні зафіксовано перший випадок коронавірусу — ВІДЕО

При цьому вона доручила проводити моніторинг стану здоров'я невеликих груп працівників — один відповідальний на 10-15 осіб, і тільки після огляду допускати їх до роботи. Також на ринках та підприємствах з масовим перебуванням людей повинні розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики ГРВІ та коронавірусу, проводити щоденне прибирання та дезінфекцію. На об'єктах, де є кондиціонери, провести їх чищення, забезпечити всіх продавців захисними масками тощо.

На підготовку і реалізацію цих заходів керівництву підприємств дається доба. Уже з 6 березня в місті розпочнуться рейди по цих об'єктах з метою моніторингу виконання протиепідемічних заходів. Якщо контролери виявлять порушення, підприємство буде змушене тимчасово призупинити свою діяльність.

За дорученням спеціальної комісії також у місті двічі на день проводитиметься дезінфекція громадського транспорту, в тому числі і у метрополітені.

Автор: Тамара Кіч