На яку погоду розраховувати харків’янам на початку листопада

01.11.2018 09:03 Суспільство
Фото: kp.ru Фото: kp.ru
Останній місяць осені обійдеться без неприємних сюрпризів – сильних морозів не передбачається, а перші дні листопада будуть сухими і теплими.

За словами чергового синоптика Харківського регіонального гідрометцентру Галини Меліхової, найближчими днями опади не очікуються, а температура буде відповідною до цієї пори року. 

Тож сьогодні, 1 листопада, по області температура становитиме 7-12 градусів тепла. На 2-3 листопада синоптики передають уночі 0…+5, удень – +9…+14. Наступні два дні, 4-5 листопада, будуть трохи холоднішими. Вночі очікується 0…+5, удень – +8…+13.

А мінусова середньодобова температура повітря в Україні, за словами синоптиків Укргідрометцентру, передбачається в другій половині листопада. Також ймовірне утворення снігового покриву.

Народний синоптик Леонід Горбань, у свою чергу, сказав, що населенню варто готуватися до постійних температурних стрибків. Тож за його прогнозами з 7 по 9 листопада очікується від 1 до 2 градусів морозу і мокрий сніг з дощем. 11–14 листопада від 0 до 2 градусів морозу, з 14 по 16 буде плюсова температура до 4 градусів. А потім знову слід очікувати похолодання – до 3 градусів морозу. З 20 по 23 листопада очікується плюсова температура, і з 23 по 27 – морози посиляться, температура в Україні знизиться до -5, можливо, -8 градусів. У цей період дощ зі снігом може затриматися.

А ось перший сніг, за словами Леоніда Горбаня, випаде 27 листопада.

– Перший нормальний сніг випаде 27 листопада, але він пролежить недовго, і вже на наступний день його змиють дощ і мокрий сніг. Перший сніг, який протримається кілька днів, очікується аж в кінці грудня. Правда, і він пролежить тільки до початку січня, – зазначив Леонід Горбань.

Читайте також: У Краснокутському районі модернізували шкільну бібліотеку. Фото