На Донбасі завершився наймасштабніший обмін полоненими

27.12.2017 17:04 Суспільство
Фото: unian.ua Фото: unian.ua
Наймасштабніший обмін полоненими з початку конфлікту на Донбасі відбувся 27 грудня на блокпості Майорське в районі Горлівки Донецької області.

Спочатку планувалося, що 74 громадян України обміняють на 306 затриманих терористів і кадрових російських військових. Процес обміну полоненими розпочався о 14.00. Про це повідомив телеканал 24tv.ua.

Як повідомляє кореспондент 24 Каналу
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119
Як повідомляє кореспондент 24 Каналу
https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

З української сторони в організації та супроводі обміну полонених взяли участь представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, Омбудсмен Валерія Лутковська, експерти Мінської гуманітарної групи, представники СБУ та Міноборони.

Близько 16.00 на Донбас прибув Президент України Петро Порошенко, який поспілкувався із звільненими військовими.

О 16.30 процес обміну заручниками завершився  звільнено 74 українці, передає канал 112 Україна.

Серед них — харків’янин Олексій Кириченко, який пішов добровольцем на фронт у серпні 2014-го та того ж року потрапив у полон. Також серед звільнених українців — Ігор Козловський, Володимир Фомічов, брати Кононенки, блогер Едуард Неделяєв, Владислав Овчаренко, Артем Ахмеров, Валентин Богдан.

За словами Ірини Геращенко, наразі окупанти утримують ще понад 80 наших співгромадян. Нагадаємо, востаннє бранці терористів поверталися на Батьківщину ще в 2016 році. Останніми, кого відпустили бойовики, були «кіборг» Тарас Колодій та луганчанин Володимир Жемчугов.

Читайте також: Лікар виплатив «мертвим душам» півмільйона гривень

Олександр Ушаков