Найстаріша газета Харківщини знову виходить у друці

02.06.2022 13:22 Суспільство
З 2 червня найстаріше видання Харківської області «Слобідський край» відновило випуск друкованої газети.

Після вимушеної паузи через воєнні дії найстаріше видання Харківщини відновило випуск друкованої газети. 2 червня вийшов черговий випуск «Слобідського краю». На першому етапі газета виходитиме раз на тиждень (щочетверга) на восьми шпальтах. Поступово кількість шпальт зростатиме.

– Упродовж більш ніж трьох місяців жителі Харківщини не отримували ані газету «Слобідський край», ані інші газети. І наш останній номер, який вийшов 24 лютого, навряд чи дійшов до передплатників, – зазначила директорка ТОВ «Слобідський край» Лариса Гнатченко. – Весь цей час наша редакція, працівники якої частково залишаються в Харкові, частково вимушені були виїхати в інші регіони України, працювала в Інтернеті, але, на жаль, не мала можливості друкувати та розповсюджувати газету. Зараз з’явилась можливість відновити цей процес.

Укрпошта тільки починає відновлювати доставку друкованої преси в ті місця, куди є можливість.  Тож наразі не відомо, скільки часу до читачів буде йти газета, скільки передплатників зможуть її отримати. Лариса Гнатченко просить читачів з розумінням поставитись до цього питання.

Окрім принту, «Слобідський край» виходитиме і в електронній версії. З питань розміщення реклами та інформаційних повідомлень звертайтесь за телефоном 0504021974 або на email: [email protected]. До речі, з березня по травень включно виходив в онлайн-форматі воєнний спецвипуск газети.

– Ми розуміємо, що у багатьох громадах зараз лунають вибухи, і відновити роботу Укрпошти там неможливо. Ми розуміємо, що багато наших читачів вимушені були бігти від війни і зараз перебувають далеко від дому. Всім вам, любі друзі, ми готові надавати електронну версію газети. Якщо, звичайно, ви висловите бажання її отримувати і у вас є доступ до Інтернету, – зазначила Лариса Гнатченко.

Оскільки в березні передплатники не отримували друковану газету «Слобідський край», то у червні вона за можливості прийде всім, хто не отримав її вчасно.

– Ми віримо, що подолаємо цей тяжкий шлях разом з вами. Ми віримо в ЗСУ і в те, що вже незабаром у всі наші громади і взагалі в Україну прийде довгоочікуваний мир, –  підкреслила керівниця «Слобідського краю».