Найуспішніші школярі області відбувають на відпочинок до Албанії

02.05.2018 12:11 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Переможці предметних олімпіад, конкурсів МАН та інших інтелектуальних змагань безкоштовно відпочинуть тиждень на березі моря в Дурресі.

З 2 по 8 травня школярі проведуть на березі моря в місті Дуррес. Також вони відвідають столицю Албанії — місто Тірана, побувають у фортеці в місті Круя. Крім того, для школярів підготували поїздку в унікальне місто Берат, яке занесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Його особливість в тому, що всі будинки побудовані на скелях. Місто є зразком міської забудови Османської імперії. Також дітлахи побувають в одній з провідних шкіл Албанії. Про це повідомили у ХОДА.

«На відпочинок і навчальні програми до Албанії ми відправляємо 14 дітей з різних районів і міст Харківської області. У подорож відправляються діти, які відзначилися на конкурсах МАН, олімпіадах, інших інтелектуальних змаганнях і своїми результатами показали, що вони дійсно талановиті. Я впевнений, що ця поїздка — гарний стимул вчитися і добиватися успіхів у навчанні. Це перший подібний проект, але я впевнений, що він буде мати продовження», — розповів заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Микола Мельник

Автор: Роман Шупенко