Не спали дві доби через обстріли: боєць Харківської ТрО про бої під Бахмутом

05.07.2023 16:50 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Наймолодший командир взводу в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони – колишній студент-юрист з позивним «Капуста».

Історію військовослужбовця медіа «Слобідський край» розповіли у Харківській окремій бригаді сил територіальної оборони.

На війні чоловік з першого дня повномасштабного вторгнення. Зараз він на «нулі», в нього у підпорядкуванні – досвідчені бійці, з якими пройшли вогонь, воду й морози Донеччини.

– Служба в піхоті потребує величезної психологічної й фізичної витривалості. Згадую, зимою під Красною гіркою у Бахмутському районі ми втратили через наступ росіян майже все майно. Води не було двоє діб, половина теплих речей згоріла. Холод страшний, зима, поле. Спальників нема, але й спати ніколи, бо постійні обстріли й атаки. А ми закопалися і стоїмо, - згадує чоловік.

Після цього випробування командир роти остаточно упевнився, що «Капуста» готовий взяти на себе роль «взводного». Чоловік говорить, що у своїй роботі спирається на сержантський кістяк та спокійно й виважено пояснює свої рішення. А ще він дуже багато читає профільної літератури.

–  Керувати навчитися легко – читаєш Статути, а потім ще читаєш Статути. Наші старі Статути призначені для армії танкових кулаків, західні нові – для армії  бомбардувань високоточними ракетами. Ми, ТРО, не зовсім про танки й ракети, тому беремо найкраще з обох, - пояснює чоловік.

Війна та перебування на передовій не завадили військовому дистанційно здобувати освіту – 23 березня 2023 року він закінчив магістратуру.

Раніше ми розповідали про те, як бійці бригади Івана Богуна здобули гармату в бою на Харківщині.

А також про Нацгвардійця Павла з позивним «Зевс», який проходить службу у лавах 3 бригади оперативного призначення «Спартан» на посаді старшого офіцера інструктора з підтримки штабів.

Та про те, що в Ізюмському окремому батальйоні територіальної оборони разом з бійцями на «нульових» позиціях живе ручний орел.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко