Незаконні сміттєзвалища знайшли у лісі під Харковом (ФОТО)

01.06.2016 09:05 Суспільство
Фото:https:www.facebook.com/kharkivdei Фото:https:www.facebook.com/kharkivdei
За словами місцевих жителів, сміття на них періодично загорялося.

До інспекторів Держекоінспекції в Харківській області звернулися мешканці селищної ради Високого, що під Харковом.

- У зверненні мешканців смт Високий та села Нова Березівка ішлося про несанкціоновані сміттєзвалища в лісовій зоні та на прилеглих до доріг територіях (зокрема, біля садового товариства «Зелений Гай»). Зі слів обурених громадян, звалища не тільки постійно збільшувалися, а ще й періодично займалися, - розповіли в Держекоінспекції в Харківській області.

Виїхавши на місце разом з автором звернення та головою Височанської селищної ради, інспектори переконалися в правдивості наданої інформації.

- Було виявлено декілька несанкціонованих звалищ побутового сміття на території села Нова Березівка. За виявлене порушення чинного природоохоронного законодавства, а саме - ст. 82 КУпАП, до адміністративної відповідальності притягнуто відповідальну посадову особу. Окрім того, селищну раду було зобов’язано ліквідувати звалища. Селищна рада вже виконала ці вимоги, - повідомили в Держекоінспекції.

В інспекції нагадали, що згідно зі ст. 21 Закону України «Про відходи» органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують здійснення контролю за додержанням юридичними та фізичними особами вимог у сфері поводження з відходами, а також ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.

ПІД ХАРКОВОМ ПЛАНУЮТЬ ПОБУДУВАТИ ЗАВОД З ПЕРЕРОБКИ СМІТТЯ (ВІДЕО)

Тетяна Лісна

 

Автор: Администратор сайта