Незрячих дітей навчать створювати картини в Харкові

09.10.2015 10:35 Суспільство
Фото: joinfo.com Фото: joinfo.com
Тактильна виставка робіт українського художника Сергія Поноченюка пройде в рамках всеукраїнського семінару «Світ на кінчиках пальців».

Напередодні дня «Білої тростини», який відзначається 15 жовтня, починаючи з 1970 року, Всеукраїнське громадське об'єднання «Національна Асамблея інвалідів України» та Громадська організація «Харківський центр реабілітації молодих інвалідів та членів їх сімей «Право вибору» проведуть у Харкові з 9 по 11 жовтня Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців» - присвячений проблемам забезпечення права незрячих дітей на отримання якісної інформації в доступній для них формі.

В рамках семінару з 9 по 23 жовтня з 11:00 до 18:00 у Чорнобильській історичній майстерні, по вул. Фрунзе, 1, відбудеться тактильна виставка робіт українського художника Сергія Поноченюка - це роботи живопису маслом, перекладені в дерево за допомогою різьби.

Кожна робота супроводжується аудіокоментарями. Кілька робіт автора виконані у вигляді тактильних дерев'яних пазлів.

Разом з автором виставки діти спробують створити таку ж неповторну тактильну картину, розмальовуючи гіпсову копію однієї з робіт художника, - повідомляє сайт ХОДА.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта