Нова українська школа: 15000 вчителів Харківщини пройдуть навчання

04.10.2018 10:25 Суспільство
Фото: tverezo.info Фото: tverezo.info
Окрім вчителів початкових класів, підготувати до роботи в умовах Нової української школи необхідно всі категорії педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це «СК» розповіла ректор Харківської академії неперервної освіти Любов Покроєва.

За її словами, наприкінці серпня підписано відповідне розпорядження Кабміну.

Зараз підготовка розпочалася серед учителів, які навчають учнів 4-х класів, а з 1 вересня 2019 року будуть навчати першачків. Також підвищення кваліфікації мають пройти адміністрації школи – усі директори та їх заступники. Окрім них, підвищити кваліфікацію в плані мовної підготовки до переходу на викладання української мовою необхідно всіх вчителів закладів загальної середньої освіти, в яких діти навчаються мовами нацменшин. Також буде організовано навчання асистентів вчителів шкіл з інклюзивним навчанням та фахівців інклюзивних центрів, — перерахувала ректор.

Загалом, за підрахунками академії, до кінця року відповідною підготовкою буде охоплено більш ніж 15000 педагогів області.

Також Любов Покроєва додала, що за перше півріччя у регіоні підвищили кваліфікацію за програмою Нової української школи більше 2000 вчителів початкових класів та заступників директорів.

Крім цього, підготували до роботи за новими Державними стандартами початкової освіти всіх учителів іноземних мов, які навчають молодших школярів. Загалом, спеціальну підготовку пройшли близько 900 вчителів англійської, німецької та французької мов.


Навчання проводиться за рахунок державної субвенції, за якої для підвищення кваліфікації вчителів та створення відповідних умов у навчальних закладах регіон отримав більше 54 мільйонів гривень.

 

Автор: Марічка Зорняська