Нові реанімобілі найвищого класу презентували у Харкові (ФОТО)

03.01.2013 12:22 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Сьогодні в Центрі екстреної медичної допомоги і медицини катастроф у Харкові презентували дев'ять нових реанімобілів.

Ключі від нових "швидких" водіям вручив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. Загальна вартість нових карет швидкої - 5 912 тис. грн, з них 4 – автомобілі класу «В» та 4 найвищого класу «С». Вони були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету на придбання автотранспорту. Ще 1 автомобіль АШМД-С-4/1 (Renault Master) вартістю 850 тис. грн отримано в рамках централізованих заходів від центральних органів влади.


Нові реанімобілі класу В оснащені системою вентиляції та кондиціонування, а також вбудованим медичним обладнанням, засобами для переміщення хворих. Швидкі класу С оснащені ще й апаратами штучної вентиляції легенів.

Попри поповнення автопарку, в області карет швидкої не вистачає.

- На 2013 рік в бюджеті передбачена субвенція ще на 19 мільйонів, і без сумніву, ми дуже розраховуємо отримати кошти з державного бюджету, що будуть використані на закупівлю спеціального транспорту для екстреної медичної допомоги. 244 автомобілі, які є сьогодні в Харківській області, на 95 % сьогодні потребують заміни, - зазначив Ігор Шурма.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Як розповіли лікарі екстреної медичної допомоги, новими каретами вони задоволені, адже в них їм працювати набагато зручніше. Нова апаратура більш сучасна і пристосована для роботи в екстрених ситуаціях.

- Автомобілі дуже комфортні і надати медичну допомогу дуже зручно у будь-якій ситуації — під час руху і стоячи. Є різні носилки, що дозволяють госпіталізувати хворого швидко і в гарних умовах, - розповіла лікар бригади інтенсивної терапії Галина Салдан.

Також, як повідомив Ігор Шурма, з Укртелекомом уточнюється питання, чи будуть дзвінки до швидкої платними для мешканців районів Харківщини.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта