Новий рік з дощем: чого ще чекати від погоди на свята

14.12.2020 17:03 Суспільство
Погодні несподіванки в новорічну ніч: відлига після Дня святого Миколая, висока вологість, тумани, ожеледиця та дощ замість снігу.

Загальний огляд святкової погоди

На початку зимових свят погода побавить снігом та морозною погодою, але чим ближче до Нового року, тим менше картина за вікном буде нагадувати зимову казку. Теплий фронт, який прийде з півдня, принесе відлигу, тумани, рясні дощі.

Опади змиють сніг, утвориться ожеледиця. Згідно з повідомленнями метеорологів та прогнозами сайта Мета погода, в останні дні 2020 року повітря буде теплим та вологим.

Огляд новорічної погоди по регіонах

У північних районах стовпчик термометра досягне відмітки +2°С, що на 6-7°С вище, ніж звичайно. У Житомирській, Чернігівській та на півночі Київської області можливий рясний дощ.

Центральні області будуть святкувати з температурою близько +4°С. На Черкащині та Кіровоградщині опади малоймовірні. У Вінницькій та Полтавській областях очікується невеликий дощ.

У Карпатах затримається сніг, який випаде протягом місяця. В західному регіоні температура коливатиметься від +1°С до +4°С, на свята опадів не очікується.

На півдні температура буде +3°С, але при високій вологості та стрімкому, поривчастому вітрі буде відчуватись як -4°С. Без опадів.

На сході температура буде найнижчою: від -2°С до -6°С, та дощ зі снігом.

У столиці на свята синоптики прогнозують:

  • температуру від -2°С до +1°С;

  • відсутність опадів;

  • високу вологість.

Новорічні прикмети про погоду

Якщо на прикінці грудня падає сильний сніг – у кінці червня будуть рясні дощі.

Заметіль перед Новим роком – така ж погода протримається до Різдва.

На Новий рік немає снігу – через тиждень прийдуть морози.

Автор: Тамара Кіч