Нову школу під Харковом побудують через два роки

07.06.2016 05:30 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Робітники вже забили палі і почали укладати арматурні каркаси. За проектом, новий навчальний заклад зможе прийняти 640 дітей.

Школу, яка будується в Пісочині, планують здати в експлуатацію протягом двох років. Про це повідомили в прес-службі ХОДА.

На сьогогоднішній день, робітники вже забили 752 палі і почали укладати арматурні каркаси, йде бетонна підготовка під фундамент і паралельно готується майданчик для установки баштового крана.

За словами першого віце-губернатора Юлії Світличної, гострий дефіцит місць у навчальних закладах найближчого передмістя Харкова виник ще кілька років тому, в Пісочині нестача становить 800 місць. Реально проблему почали вирішувати тільки в 2015 році.

Проект розрахований на 3 роки, але планується здати об'єкт в експлуатацію швидше - протягом двох років. Мета на цей рік - закінчити половину всіх будівельних робіт - повідомила перший заступник голови ХОДА.

Нова школа в мікрорайне «Мобіль» розрахована на 640 учнів. У триповерховому цегляному будинку буде сучасний спортзал, містка їдальня, а поруч - великий спортивний майданчик. У навчальному закладі передбачені пандуси і ліфт для дітей-інвалідів.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта