Один день з життя Бердянки (ФОТО)

02.05.2016 09:58 Суспільство
Фото автора Фото автора
Як живуть і чим дихають мешканці Бердянки, що в Зачепилівському районі.

Почувши про Бердянку, відразу думаєш, що це звичайне занедбане село, яких греблю гати в Україні. Але, коли туди приїжджаєш, приємно усвідомлюєш, що є ще такі глибинки в Харківській області, які дихають на повні груди й не збираються вимирати.

Село знаходиться неподалік від Дніпропетровської області і є адміністративним центром Бердянської сільської ради, в яку, крім того, входять ще кілька сіл. Попри те, що в населеному пункті проживає кілька сотень жителів, в селі є все, що потрібно для комфортного, цивілізованого життя: дитячий садок, школа, клуб, амбулаторія сімейної медицини, спортивний майданчик. Також мешканці не обмежені в блакитному паливі – село газифіковано. За час нашого перебування в селі ми не помітили в ньому проблем із зайнятістю місцевих жителів, які, на жаль, притаманні багатьом подібним глубинкам. Люди з головою занурені в свою роботу, й ніхто посеред білого дня байдики не б'є чи проводить час за пляшкою горілки. До речі, приємно відзначити той факт, що в селі геть відсутня динаміка алкоголізації, що теж доволі часто зустрічається в маленьких населених пунктах. За час перебування в Бердянці ми зустрічалися і спілкувалися з кількома десятками людей, й по їх вигляду чітко видно, що надмірна любов до склянки у них відсутня.

А більш за все, що нас приємно здивувало у такому затишному селі, так це його охайність і чистота. Бердянка дуже доглянута, й побачити сміття на вулиці  - це щось майже неможливе. І якщо у вас випаде можливість приїхати в це село, то в його чистоті й акуратності зможете самі особисто переконатися. Інакше – побачені вами якийсь папірець або недопалок на вулиці – це справа рук невихованих людей, які, на жаль, зустрічаються скрізь. 

В Бердянці знаходиться одна з провідних ферм Харківської області приватне сільськогосподарське підприємство імені Фрунзе. Тут створені хороші умови праці: середня зарплата більше 4 тис. грн, молодим фахівцям пропонується безвідсотковий кредит на купівлю квартири, а також всім працівникам надають триразове харчування в їдальні підприємства всього за гривню в день.

 

 

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта