Оформити субсидію в Харківській області можна до початку нового опалювального сезону

03.08.2015 09:32 Суспільство
Фото:khersonci.com.ua Фото:khersonci.com.ua
У Харківській області триває процес оформлення житлових субсидій.

За словами голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна, документи, які необхідно подати в територіальні управління соцзахисту населення, були додатково спрощені. Тепер в декларації, яку необхідно заповнити, потрібно вказати не розмір доходу, а лише його вид - наприклад, зарплата це чи пенсія.

Розмір доходу з'ясують співробітники управління соцзахисту. Приносити документи особисто і вистоювати черги не потрібно, натомість можна відправити заяву та декларацію поштою. Тим, хто вже отримує субсидії, на наступний період їх нарахують автоматично.

У Харківській області право отримувати субсидії мають близько 300 тисяч чоловік. На даний момент документи в управління соцзахисту подали трохи більше 200 тисяч. Тобто ще третина жителів регіону має можливість платити менше за комунальні послуги, проте не використовує її.

Про це йдеться у зверненні глави області, опублікованому на сайті ХОДА.

 - Я звертаюся саме до цих людей. На заповнення декларації та заяви у вас піде всього кілька десятків хвилин, ви не будете мати ніяких проблем у спілкуванні із співробітниками управлінь соцзахисту, вам навіть не доведеться приходити в управління особисто. У той же час в результаті ви зможете, як мінімум, протягом року економити гроші із сімейного бюджету. Держава сьогодні зацікавлена в тому, щоб всі жителі, які мають право на субсидію, отримали її і платили за комунальні послуги вчасно. Процес оформлення буде швидким і простим, - заявив Ігор Райнін.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта